Titus Brein

Artist
Background

Titus Brein (Nederland, 1966) werkt aan een nieuwe manier van fotografie, waarbij hij op vele manieren de lichtstralen en de geest van de kijker vastlegt.
Opgegroeid in een kunstenaarsfamilie, studeerde hij 4 jaar aan de Academie voor Schone Kunsten in Tilburg,
Nederland, 1989-1993.

Hij reisde en documenteerde het leven, en hij was front stage & back stage fotograaf in de brullende modesteden zoals Milaan en Parijs.
Rond 2005 maakte hij de keuze om zich alleen op kunst te richten.
Altijd proberen om een andere manier van beeldvorming op eeuwenoude onderwerpen zoals portretten, stillevens en landschap te onthullen, met een eigen ontwikkelde en unieke techniek.

Abstracte werken op basis van figuratieve bronnen versmelten visie, individualiteit en esthetiek tot een nieuw verrassend beeld; de interactie met (dag) licht maakt dat tweedimensionaal driedimensionaal wordt; sereen, transparant en dynamisch, communicerend met de waarnemer.
Geniet van het experiment, het nieuwe innovatieve Photo Phusion werk combineert Fotografie, prints, pigmenten, glas, circulair nieuwe materialen, olieverf, edelmetalen in beeldende kunst.


Na vele jaren als fotograaf en kunstschilder te hebben gewerkt, werkt Titus Brein tegenwoordig met succes aan meerlaagse stukken die transparant samensmelten tot een multidimensionale symbiose van beeld, inhoud en gedachten. Door voortdurend intensief onderzoek en een uniek technisch proces toont de kunstenaar authentieke, extra-ordinaire kunstwerken, die slechts weinig tegelijk tonen en delen van een onderliggende boodschap onthullen. Net als het echte leven kan deze kunst niet onmiddellijk worden gezien, het moet een tijdje afdalen, en enige esthetische waarde toevoegen aan de toeschouwer, samen met een verhaal dat zal worden verteld door de beelden inhoud.

Zijn werk wordt verzameld door international galleries & private clients.Werk