Abi Joy Samuel

Kunstenaar
Background

Abi heeft het opmerkelijke vermogen om de meest intieme details van de uitdrukkingen van haar onderwerp vast te leggen.


Abi (Londen, 1993) is een representationele schilder, beïnvloed door het abstract Expressionisme, die voornamelijk in olieverf en hoogglansverf werkt. De basis voor haar werk begint op het moment van haar geboorte, toen haar vader het gezin verliet, waardoor haar moeder in een staat van geestelijke achteruitgang verkeert. Met niemand om Abi op te nemen, werd ze in een pleeggezin geplaatst. Door middel van schilderen probeert Abi het verleden te ontrafelen, trauma, verwaarlozing en misbruik onder ogen te zien en tegelijkertijd de complexe manier uit te drukken waarop haar ervaringen haar karakter, in het bijzonder haar seksualiteit, vorm gaven. Door de vormen en kleuren op het doek de richting van het werk te laten bepalen, kan Abi toegang krijgen tot het onbewuste deel van haar geest en beelden uit haar beginjaren onthullen.Abi Joy Samuel is een opkomende fulltime kunstenaar. Ze maakt deel uit van een kunstcollectief in Oost-Londen met Henrik Uldalen en Tiffany Cole. Haar praktijk ontwikkelt zich rond grootschalige olieverfportretten die zich richten op haar geslacht en seksualiteit.

Na het nemen van haar Art And Design foundation aan de prestigieuze Central Saint Martins en later het behalen van een diploma in Fashion Design aan de Universiteit van Westminster, Abi heeft een schat aan artistieke opleiding en ervaring die fijne kunst combineert met mode om de menselijke ervaring te verkennen.

Abi heeft gewerkt voor een aantal zeer invloedrijke modemerken waaronder McQ Alexander McQueen (Londen), Manish Arora (New Delhi) en Aganovich (Parijs).

Sinds zijn afstuderen in 2017 heeft Abi portretkunst en anatomie gestudeerd aan Hampstead School of Art en Heatherley ‘ s School of Fine Art, workshops gegeven in het Victoria and Albert Museum, een vijf weken durende residentie in de bergen van India afgerond en debuteerde als solo artiest in December 2018 met een bijna uitverkochte show. Een van Abi ‘ s meest recente mecenassen is kunstcriticus voor de New York Times.

Haar meest recente prestaties zijn het winnen van de’ Lexus Prize ‘ op de Hampstead Art Fair 2019. Abi is net klaar met haar volgende solotentoonstelling getiteld ‘Piety & Sex’ met bijna 60 tekeningen en schilderijen die de afgelopen 2 jaar zijn gemaakt.


Werk