Activiteiten / kunstrondleiding

Background

01 dec 2021

my_locationSala de Arte

Huidige expositie Sala de Arte

More info

KUNST ONDERWIJS

Begeleide tour ervaring 2-3 uur

Met Rachel, gediplomeerd galeriehoudster. Ze zou graag met je praten en communiceren over kunst, Nederlandse kunst en verschillende onderwerpen in de kunstgeschiedenis bespreken (als er genoeg tijd is ;-). Inclusief kaasplankje en wijn of appeltaart en koffie.

Book a Guided tour

KUNSTONDERWIJS SCHOLEN

1,5 uur durende rondleiding – basisschoolleerlingen en middelbare scholieren (CVK)

We willen jongeren nieuwe en andere manieren laten zien om naar kunst te kijken. Rachel zal uitleg geven over en praten over alle kunstenaars in de huidige tentoonstelling en over kunst in het algemeen. Het is interactief en we bespreken vormen, vormen en laten dat allemaal achter ons en denken vanaf nul na over creatie en mogelijkheden.

Ons doel is om creativiteit en het gesprek dat daaruit voortkomt op te roepen.

Naast de rondleiding ‘het verhaal achter kunst en kunstenaar’ kunnen de leerlingen ook zelf aan de slag om hun gedachten om te zetten in beelden die we bespreken.

Het is verleidelijk om te zoeken naar interpretatie, maar soms is het een goede manier om die informatie over te slaan.

Stuur me dan een persoonlijk bericht. Voor lokale scholen kunnen we op verzoek vertalen naar het Papiaments. We proberen ongesubsidieerd te blijven, maar vinden het wel belangrijk dat kinderen naar een museum, galerie kunnen gaan en kennis kunnen maken met kunst. We vragen een bijdrage per klas of groep.

Voor docenten Culturele en Artistieke Educatie, neem contact met ons op om te zien hoe we een bijdrage kunnen leveren voor uw studenten (of om voor een ander project in onze galerij te zorgen).

Kunstzinnige, gezellige én leerzame avond?

In een klein gezelschap onder het genot van een goed glas wijn, bespreek ik graag het door u gekozen onderwerp binnen de kunstwereld. Ik vind het leuk om, afhankelijk van de wensen, wat dieper op de materie in te gaan en samen meer te ontdekken over dit specifieke thema. Er is volop interactie met de deelnemers. 

Rond 20.15 gaan wij tekenen en schilderen op canvas of linnen vanuit de net opgedane inspiratie. Om ons hoofd eerst leeg te maken, is er voorafgaand aan deze creatieve sessie een meditatie, gericht op de kunst van het leven.

Laat je vooral verrassen.

De rode lijn is verhalend tekenen en schilderen.

U kunt kiezen uit een kunststroming, hedendaagse kunst, fine art, vrouwen in de kunst, taaldrukken in de Nederlandse cultuur, dé zin van kunst of materiaalkennis. De avonden zijn in het Nederlands. 


MEET THE ARTIST

2 – 4 times per year we organise a Meet the Artist. Please stay tuned on our Instagram @saladearte_aruba